Volkoren pasta met Italiaanse bloemkool

Kleurrijke vegan pastaschotel. Serveren met vegan cashewkaassaus.

Ingrediënten

100 gr courgette

100 gr wortel

100 gr prei

100 gr rode paprika

100 gr rode ui

400 gr bloemkoolroosjes

3 tenen knoflook

1 el olijfolie

4 el water

1 tl zeezout

1/2 tl paprikapoeder

2 tl Italiaanse kruiden

10 tot 15 blaadjes verse bascilicum

Bereiding

Snijd alle schoongemaakte groenten in kleine blokjes, de bloemkool in middel kleine roosjes. Rasp de knoflooktenen. Zet een hapjespan op een middelhoog vuur met de olijfolie en het water en voeg alle groenten, de knoflook, het zout en de kruiden toe, behalve de verse basilicum. Laat het geheel beetgaar worden in +/- 8 minuten. Voeg op het laatst de klein geknipte basilicum blaadjes toe.

Serveren met volkoren pasta en cashewkaassaus.