Door kikkererwten te pureren met de tomaat krijgen ook bonen haters stiekem de goede eiwitten binnen in combinatie met granen.
Ingrediënten tomaatvenkel schotel
400 gram verse tomaten (of een blik gepelde tomaten)
350 gram venkel
300 ml water
265 gram uitgelekte kikkererwten
150 gram rode paprika
150 gram ui
140 gram tomatenpuree (blikje)
3 tenen knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel kruidenzout
1 theelepel tijm
Bereiding tomaatvenkel schotel
Snijd de tomaten in stukken en pureer ze met de gespoelde kikkererwten (in een keukenmachine of met een blender). Zet dit apart en voeg dit aan het eind van de kooktijd toe aan het gerecht. Snij de ui, venkel, paprika en knoflook in stukjes en voeg ze toe aan een pan met 1 eetlepel hete olijfolie. Voeg de tomatenpuree en het water toe, samen met het zout en de tijm. Breng het geheel aan de kook en laat het gedurende 20 minuten op laag vuur door pruttelen. Regelmatig roeren, als het geheel lijkt aan te bakken eventueel iets water toevoegen. Voeg tijdens de laatste minuten het kikkererwten/tomaten mengsel toe. Serveer de tomaatvenkel schotel met bulgur of een andere graansoort.