Vegetarische komkommer linzensoep

Een maaltijdsoep, de combinatie van linzen en volkorenspaghetti  zorgen vol goede eiwitten.

Ingrediënten komkommer linzen soep

200 gram rode linzen

2 komkommers

400 gram Italiaanse roerbakgroenten

2 grote tomaten (300 gram)

1/2 liter water

1 bouillonblokje

4 laurierbladeren

75 gram gebroken volkoren spaghetti

Ingrediënten Vega gehakt voor in soep

100 gehakt gram droog soja gehakt ( Neal’s Yard Wholefoods )

250 ml water

1 eetlepel olijf olie

1 theelepel gemalen koriander

1/2 theelepel knoflookpoeder

1/2 theelepel kruidenzeezout

Bereiding komkommer linzen soep

Spoel de linzen, zet ze een uurtje in weekwater weg, spoel ze opnieuw. Meng het droge soja gehakt met het water, de kruiden en de olie en roer het goed door elkaar. Zet de linzen op het vuur met 1/2 liter water en een bouillonblokje. Laat de linzen 10 minuten koken en schil ondertussen de komkommers. Snijd de komkommers in stukken en blender ze tot sap (+/- 600 ml). Voeg de komkommersap toe aan de linzen en blender het geheel tot een gladde soep. Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg ze samen met de groenten mix en de laurierbladeren toe aan de soep. Laat de soep, onder regelmatig roeren, 10 minuten koken en voeg daarna het Vega gehakt en de gebroken spaghetti toe. Laat de soep, onder regelmatig roeren, nog 5 minuten koken. Als de soep bij opnieuw opwarmen te dik wordt eventueel naar smaak verdunnen met 1/4 liter water + 1/2 bouillonblokje of  1 eetlepel tamari.