Vegan energiereep

Een vruchtennoten reep, bomvol gezonde vruchten, noten en pitten.

Ingrediënten

200 gram gemengde noten

250 gram verse dadels

150 gram gedroogde abrikozen

75 gram pompoenpitten

30 gram zonnebloempitten

100 gram grove havervlokken

50 gram gepofte rijst

100 gram perenstroop

100 gram agavesiroop

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak/maal de noten fijn, snijd of knip de dadels en abrikozen klein. Doe de noten en vruchten in een kom en voeg de overige ingrediënten toe. Kneed alles goed door elkaar. Beleg een bakplaat van 25 x 30 cm. met bakpapier, spreid het mengsel glad op de plaat en plaats de plaat voor 15 minuten midden in de oven. Laat de “koek” even afkoelen en snijd hem in repen of stukjes. Op koele plek (bijvoorbeeld koele kelder) blijven de repen minimaal een week houdbaar.