Vegan banaan wortelcake

Deze smeuïge koek is gemaakt met kastanje meel (vezelrijk), dit is een duurdere meelsoort die ook vervangen kan worden door gewoon volkoren tarwemeel. Het specerij laos in het recept behoort tot de gemberfamilie en heeft een smaak die aan citrusvruchten doet denken.

Ingrediënten banaan wortelcake

100 ml kokosolie (90 gram)

125 ml agavesiroop

250 ml sojadrink, ongezoet

2 bananen (240 gram)

300 gram kastanjemeel + 20 gram wijnsteenbakpoeder

50 gram geraspte kokos

75 gram rozijnen

225 gram geraspte wortel

2 theelepels anijs

1 theelepel koriander

1 theelepel laos

Bereiding banaan wortelcake

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een bakblik van 22×25 cm in met kokosolie en bestuif hem met meel. Week de rozijnen in warm water. Blender de kokosolie met de agavesiroop, banaan en sojadrink tot een smeuïg papje. Roer in een andere kom de overige ingrediënten goed door elkaar, voeg de uitgelekte rozijnen toe. Voeg “het papje” toe en mix het geheel met de handmixer. Schenk het deeg in het bakblik en bak de cake gedurende 35 á 40 in het midden van de oven op 180 graden Celsius. Stort de cake op een taartrooster om af te koelen.