Deze smeuïge koek is gemaakt met kastanje meel (vezelrijk), dit is een duurdere meelsoort die ook vervangen kan worden door gewoon volkoren tarwemeel. Het specerij laos in het recept behoort tot de gemberfamilie en heeft een smaak die aan citrusvruchten doet denken.
Ingrediënten banaan wortelcake
100 ml kokosolie (90 gram)
125 ml agavesiroop
250 ml sojadrink, ongezoet
2 bananen (240 gram)
300 gram kastanjemeel + 20 gram wijnsteenbakpoeder
50 gram geraspte kokos
75 gram rozijnen
225 gram geraspte wortel
2 theelepels anijs
1 theelepel koriander
1 theelepel laos
Bereiding banaan wortelcake
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een bakblik van 22×25 cm in met kokosolie en bestuif hem met meel. Week de rozijnen in warm water. Blender de kokosolie met de agavesiroop, banaan en sojadrink tot een smeuïg papje. Roer in een andere kom de overige ingrediënten goed door elkaar, voeg de uitgelekte rozijnen toe. Voeg “het papje” toe en mix het geheel met de handmixer. Schenk het deeg in het bakblik en bak de cake gedurende 35 á 40 in het midden van de oven op 180 graden Celsius. Stort de cake op een taartrooster om af te koelen.