Vega spread (vegan tartaar)

Ingrediënten vega spread/vegan tartaar

1 kleine ui (+/- 75 gram)

1/2 rode paprika (+/- 100 gram)

1 teen knoflook

2 eetlepels water

1/8 theelepel kruidenzout

1/8 theelepel laurierpoeder

1/8 theelepel kurkuma

1/2 theelepel Italiaanse kruiden

60 gram zonnebloempitten

60 gram pompoenpitten

280 gram tomatenpuree (4 mini-blikjes)

Bereiding vega spread/vegan tartaar

Smoor de kleingesneden ui en paprika en de geperste knoflook in de twee eetlepels water met de kurkuma, laurierpoeder en het kruidenzout. Maal in de keukenmachine de zonnebloempitten en pompoenpitten tot kruim. Doe de kruim in een kom en voeg de tomatenpuree toe. Maal de gesmoorde groente in de keukenmachine tot een puree. Voeg de groentepuree en de Italiaanse kruiden toe aan de kom en roer alles goed door elkaar. Laat afkoelen en een paar uur op smaak komen in de koelkast. De spread is maximaal een week houdbaar in de koelkast. Serveren op volkoren toastjes of volkorenbrood.