Ingrediënten vega spread/vegan tartaar
1 kleine ui (+/- 75 gram)
1/2 rode paprika (+/- 100 gram)
1 teen knoflook
2 eetlepels water
1/8 theelepel kruidenzout
1/8 theelepel laurierpoeder
1/8 theelepel kurkuma
1/2 theelepel Italiaanse kruiden
60 gram zonnebloempitten
60 gram pompoenpitten
280 gram tomatenpuree (4 mini-blikjes)
Bereiding vega spread/vegan tartaar
Smoor de kleingesneden ui en paprika en de geperste knoflook in de twee eetlepels water met de kurkuma, laurierpoeder en het kruidenzout. Maal in de keukenmachine de zonnebloempitten en pompoenpitten tot kruim. Doe de kruim in een kom en voeg de tomatenpuree toe. Maal de gesmoorde groente in de keukenmachine tot een puree. Voeg de groentepuree en de Italiaanse kruiden toe aan de kom en roer alles goed door elkaar. Laat afkoelen en een paar uur op smaak komen in de koelkast. De spread is maximaal een week houdbaar in de koelkast. Serveren op volkoren toastjes of volkorenbrood.