Maak je eigen voorraad tuinkruidenbouillon. Gebruik voor je soepen geen bouillonblokjes meer met smaakversterkers (E621) of toegevoegde suikers, maar je eigen mengsel uit je kruidenvoorraad. Varieer naar hartenlust met deze basisbouillon.
Ingrediënten bouillon
1 el basilicum (gevriesdroogd*)
1 el dille
1 el dragon
1 el kervel
1/2 el knoflookpoeder
1 el laurier
1 el lavas
1 el oregano
1 el salie (gevriesdroogd*)
1 el tijm
1 el uipoeder
2 el zeezout
Bereiding bouillon
*Neem de halve hoeveelheid bij gebruik van gewone gedroogde kruiden, gevriesdroogde kruiden hebben meer volume.
Mix alle kruiden en het zout goed door elkaar. Voor basisbouillon: 1 theelepel kruidenbouillon per 350 ml. water, 10 minuten koken.
Bereiding groentesoep
Breng 1 ½ liter water aan de kook met 4 ½ theelepel tuinkruidenbouillon en 3 ons gesneden soepgroenten. Voeg 40 gram gebroken volkoren spaghetti toe (als vermicelli) en 1 theelepel kokosolie of olijfolie, kook de soep gedurende 10 minuten. Voeg op het laatst een handje verse peterselie en selderie toe.