Tuinkruidenbouillon

Maak je eigen voorraad tuinkruidenbouillon. Gebruik voor je soepen geen bouillonblokjes meer met smaakversterkers (E621) of toegevoegde suikers, maar je eigen mengsel uit je kruidenvoorraad. Varieer naar hartenlust met deze basisbouillon.

Ingrediënten bouillon

1 el basilicum (gevriesdroogd*)

1 el dille

1 el dragon

1 el kervel

1/2 el knoflookpoeder

1 el laurier

1 el lavas

1 el oregano

1 el salie (gevriesdroogd*)

1 el tijm

1 el uipoeder

2 el zeezout

Bereiding bouillon

*Neem de halve hoeveelheid bij gebruik van gewone gedroogde kruiden, gevriesdroogde kruiden hebben meer volume.

Mix alle kruiden en het zout goed door elkaar. Voor basisbouillon: 1 theelepel kruidenbouillon per 350 ml. water, 10 minuten koken.

Bereiding groentesoep

Breng 1 ½ liter water aan de kook met 4 ½ theelepel tuinkruidenbouillon en 3 ons gesneden soepgroenten. Voeg 40 gram gebroken volkoren spaghetti toe (als vermicelli) en 1 theelepel kokosolie of olijfolie, kook de soep gedurende 10 minuten. Voeg op het laatst een handje verse peterselie en selderie toe.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *