Superfood roggekoek

Een variant van de eerder geplaatste smeuïge fruit roggekoek, inclusief “superfoods” als cranberries (goed tegen blaasontsteking, dus snoep de rest van het zakje maar leeg als je een met een blaasontsteking kampt).

Ingrediënten

100 gr roggemeel

100 gr maïsmeel

4 eetl. gebroken lijnzaad + 6 eetl. heet water

100 ml kokosolie

1 banaan

75 gr cranberry’s (gezoet met appelsap)

50 gr gojibessen (+ heet weekwater)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Week het gebroken lijnzaad in het hete water (dit vervangt 2 eieren als rijsmiddel). Week de gojibessen in heet water (dit water gooi je weg). Verwarm de kokosolie, als deze hard is, au bain marie.

Blender de banaan (dit vervangt 2 eieren als bindmiddel), voeg de lijnzaadmassa en de kokosolie toe. Blender het geheel tot een gladde massa. Roer het roggemeel en maïsmeel erdoor. Roer de cranberry’s en uitgelekte gojibessen door het deeg en kneed het geheel vlug even door. Beleg een bakvorm van +/- 16x17cm met bakpapier en stort het deeg in de bakvorm, druk het deeg plat. Plaats de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koek gedurende 30 minuten op 175 graden Celcius.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *