Een variant van de eerder geplaatste smeuïge fruit roggekoek, inclusief “superfoods” als cranberries (goed tegen blaasontsteking, dus snoep de rest van het zakje maar leeg als je een met een blaasontsteking kampt).
Ingrediënten
100 gr roggemeel
100 gr maïsmeel
4 eetl. gebroken lijnzaad + 6 eetl. heet water
100 ml kokosolie
1 banaan
75 gr cranberry’s (gezoet met appelsap)
50 gr gojibessen (+ heet weekwater)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Week het gebroken lijnzaad in het hete water (dit vervangt 2 eieren als rijsmiddel). Week de gojibessen in heet water (dit water gooi je weg). Verwarm de kokosolie, als deze hard is, au bain marie.
Blender de banaan (dit vervangt 2 eieren als bindmiddel), voeg de lijnzaadmassa en de kokosolie toe. Blender het geheel tot een gladde massa. Roer het roggemeel en maïsmeel erdoor. Roer de cranberry’s en uitgelekte gojibessen door het deeg en kneed het geheel vlug even door. Beleg een bakvorm van +/- 16x17cm met bakpapier en stort het deeg in de bakvorm, druk het deeg plat. Plaats de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koek gedurende 30 minuten op 175 graden Celcius.