Spinazie smoothies

Een goed begin van de dag: een groene boost voor je afweersysteem. Probeer de varianten uit en kies je favoriete smaak. Voor je spijsvertering is het goed om niet alles in één keer achterover te klokken, maar om toch te kauwen op de smoothie, zo werken de enzymen uit je speeksel al in op de smoothie.

Spinazie lijnzaad smoothie

Ingrediënten:

100 gr verse spinazie

100 ml rijstemelk

1 eetlepel heel lijnzaad

Bereiding:

Maal de lijnzaad in een koffiemolen, vlak voor het bereiden van de smoothie, of week de lijnzaad een nacht lang in 3 eetlepels water. Voeg 100 gram verse spinazie toe (eventueel eerst kleiner geknipt). Giet er de rijstemelk bij en blender het geheel tot een smoothie.

Spinazie bleekselderij smoothie

Ingrediënten:

50 gr verse spinazie

1 stengel (50 gr) bleekselderij

2 à 3 verse muntblaadjes

100 ml water

Bereiding:

Snijd de bleekselderij in kleine stukjes, voeg de spinazie en munt toe (eventueel eerst kleiner geknipt), giet het water erbij en blender het geheel tot een smoothie.

Spinazie gember appel smoothie

Ingrediënten:

50 gr verse spinazie

1 kleine appel (bijv. elstar, +/- 100 gr)

100 ml rijstdrank met kokosnoot

1 cm verse gember

3 blaadjes verse munt

Bereiding:

Was de appel en verwijder het klokhuis, snijd de appel in kleine stukjes. Voeg spinazie en munt toe (eventueel klein geknipt), schil en rasp het stukje gember en voeg de gember en de rijstkokosdrank toe. Blender het geheel tot een smoothie.

Spinazie rode biet smoothie

Ingrediënten:

1/2 geschilde ongekookte rode biet (+/- 100 gram)

100 gr verse spinazie

200 ml water

Bereiding:

Snijd de rode biet in kleine stukjes, voeg het water en de spinazie toe (eventueel klein geknipt). Blender het geheel tot een smoothie.