Roomsaus/bechamelsaus

Kant-en-klare zakjes saus bevatten vaak suikers, smaakversterkers en E-nummers, deze saus niet.

Ingrediënten

500 ml. ongezoete sojamelk (of andere ongezoete plantaardige melk)

¼ theel. knoflookpoeder

¼ theel. uipoeder

¼  theel. kruidenzout

4  afgestreken eetlepels maïzena + 2 eetlepels water

1 eetlepel olijfolie

2 afgestreken eetlepels gistvlokken

Bereiding

Breng de sojamelk aan de kook. Maak intussen een papje van de 2 eetlepels water en de 4 eetlepels maïzena. Voeg het papje toe aan de kokende sojamelk en roer goed door (afwisselend met garde en houten spatel met platte kop), voorkom klontjes! Voeg de overige ingrediënten (behalve de gistvlokken) toe en laat nog even koken, tot het indikt. Als de saus te dik wordt voeg dan een scheutje extra sojamelk toe. Roer voor het opdienen de gistvlokken door de saus.

Deze saus kan geserveerd worden over groenten en/of granen en als bechamelsaus over lasagne.

Tip: voeg naar wens andere kruiden toe zoals basilicum, bieslook, ..…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *