Vol vitamines door het stomen van de groenten, vol vezels en goede eiwitten door de combi van zilvervliesrijst en linzen.
Ingrediënten groentemix:
1/4 witte kool (+/- 400 gram)
1 grote prei (inclusief het groen)
1/2 theelepel karwijzaad
1/2 theelepel zeezout (of naar smaak minder of niet)
Ingrediënten rijstmix:
350 gram zilvervliesrijst
1 klein blikje linzen
1 1/2 theelepel zeezout (of naar smaak minder of niet)
Bereiding:
Snijd de witte kool in stukjes. Was de prei en snijdt hem in de lengte doormidden en daarna in de breedte in reepjes. Stoom de groenten met het karwijzaad en het zout in 15 minuten gaar (of smoor de groenten in een eetlepel olijfolie of kokosolie en zoveel water als nodig is om niet aan te branden). Kook de rijst volgens aanwijzingen (volg de afgietmethode) en voeg vlak voor het einde van de kooktijd en voor de rijst moet worden afgegoten de schoongespoelde linzen toe. Serveer de rijst met pindasaus. (klik op de link voor het recept op deze site)