Ingrediënten rabarber-aardbeimoes
12oo gr. rabarberstelen
500 gr. aardbei
300 ml. water
3 eetlepel agavesiroop (of meer naar smaak)
1 theelepel vanillepoeder
eventueel 3 eetlepels arrowrootpoeder (of maïzena/aardappelzetmeel)
Bereiding rabarber-aardbeimoes
Was de rabarber en snijdt de stelen in stukjes van 2 cm. Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en was de aardbeien. Zet een pan met 300 ml. water en de rabarber op het vuur, roer regelmatig. Kook de rabarber 10 minuten en voeg dan de aardbeien en vanillepoeder toe. Laat de rabarber met aardbeien nog 10 minuten koken en voeg de agavesiroop toe. Zet het vuur uit, zet een draaizeef op een andere pan en zeef de rabarber met aardbei (heb je geen draaizeef, dan werkt blenderen ook).
Als de moes te dun is zet je de pan op het vuur, breng je de moes aan de kook en voeg je arrowrootpoeder toe (maak eerst een papje van één eetlepel arrowroot en twee eetlepels water, roer dit door de kokende moes en kijk of de moes genoeg indikt, herhaal dit eventueel één of twee keer als de moes nog te dun is). Zowel warm als gekoeld te serveren.