Heerlijk om in kleine puntjes bij een buffet te serveren. De taart is licht gezoet met oerzoet, dit is een suiker waarvan alle mineralen behouden zijn. Voor en zoetere variant meer oerzoet of eventueel honing toevoegen. Ter voorbereiding 375 gram pompoenstukjes zonder schil in het midden van een oven 30 minuten bakken op 200 graden.
Ingrediënten taartbodem
100 gram volkorenmeel
75 gram tarwemeel
75 gram havermout
40 gram oerzoet
1/2 theelepel zeezout
3/4 dl water
3/4 dl olijfolie
Bereiding taartbodem
Kneed de ingrediënten tot een geheel en vul er een taartblik mee. Bak de bodem in het midden van de oven 10 minuten voor op 200 graden. Daarna de vulling erop doen.
Ingrediënten taartvulling
375 gram gebakken pompoenstukjes
100 gram harde kokosmelk uit blik
40 gram maizena
25 gram oerzoet
Bereiding taartvulling
Blender alles tot een lobbige massa. Beleg de voorgebakken taartbodem met de pompoenmassa en bak de taart in het midden van de oven 30 minuten op 200 graden. Na het afkoelen de taart in de koelkast bewaren en koel serveren. De taartbodem is de eerst dagen hard en wordt na een paar dagen zachter. De taart is 5 dagen (of meer?) houdbaar in de koelkast.