Pompoentaart vegan

Heerlijk om in kleine puntjes bij een buffet te serveren. De taart is licht gezoet met oerzoet, dit is een suiker waarvan alle mineralen behouden zijn. Voor en zoetere variant meer oerzoet of eventueel honing toevoegen. Ter voorbereiding 375 gram pompoenstukjes zonder schil in het midden van een oven 30 minuten bakken  op 200 graden.

Ingrediënten taartbodem

100 gram volkorenmeel

75 gram tarwemeel

75 gram havermout

40 gram oerzoet

1/2 theelepel zeezout

3/4 dl water

3/4 dl olijfolie

Bereiding taartbodem

Kneed de ingrediënten tot een geheel en vul er een taartblik mee. Bak de bodem in het midden van de oven 10 minuten voor op 200 graden. Daarna de vulling erop doen.

Ingrediënten taartvulling

375 gram gebakken pompoenstukjes

100 gram harde kokosmelk uit blik

40 gram maizena

25 gram oerzoet

Bereiding taartvulling

Blender alles tot een lobbige massa. Beleg de voorgebakken taartbodem met de pompoenmassa en bak de taart in het midden van de oven 30 minuten op 200 graden. Na het afkoelen de taart in de koelkast bewaren en koel serveren. De taartbodem is de eerst dagen hard en wordt na een paar dagen zachter. De taart is 5 dagen (of meer?) houdbaar in de koelkast.