Pompoensoep vegan

Heerlijke zachte maaltijdsoep,  rijk aan vezels en goed benutbare eiwitten door de combinatie van zilvervliesrijst en kikkererwten.

Ingrediënten pompoensoep

1 oranje pompoen (750 gram na schillen en pitten verwijderen)

750 ml water

500 ml rijstemelk

200 gram kikkererwten uit blik

200 gram winterpeen

100 gram zilvervliesrijst

100 gram spitskool

100 gram ui

40 gram bouillonpoeder Biotoday (bijvoorbeeld te koop bij AH)

3 laurierblaadjes

1 bolletje paarse knoflook (15 gram)

1 eetlepel gevriesdroogde peterselie

1/2 theelepel kerriepoeder

1/2 theelepel kurkuma

1/4 theelepel nootmuskaat

Bereiding pompoensoep

Schil de pompoen, snijd hem in stukjes en verwijder daarbij de pitten en draden. Snijd alle groenten klein en de knoflook zeer fijn. Was de kikkererwten. Zet de pompoen op met; alle gesneden groenten en knoflook, het water, de rijst, de kruiden (behalve de peterselie) en de bouillon. Breng het geheel aan de kook, roer regelmatig en voeg na 20 minuten koken de kikkererwten toe. Kook de soep, regelmatig roerend, nog 10 minuten door. Verwijder de laurierblaadjes en blender de soep glad. Voeg de rijstmelk en peterselie toe en breng de soep opnieuw aan de kook, laat de soep 5 minuten koken, onder regelmatig roeren.