Heerlijke zachte maaltijdsoep, rijk aan vezels en goed benutbare eiwitten door de combinatie van zilvervliesrijst en kikkererwten.
Ingrediënten pompoensoep
1 oranje pompoen (750 gram na schillen en pitten verwijderen)
750 ml water
500 ml rijstemelk
200 gram kikkererwten uit blik
200 gram winterpeen
100 gram zilvervliesrijst
100 gram spitskool
100 gram ui
40 gram bouillonpoeder Biotoday (bijvoorbeeld te koop bij AH)
3 laurierblaadjes
1 bolletje paarse knoflook (15 gram)
1 eetlepel gevriesdroogde peterselie
1/2 theelepel kerriepoeder
1/2 theelepel kurkuma
1/4 theelepel nootmuskaat
Bereiding pompoensoep
Schil de pompoen, snijd hem in stukjes en verwijder daarbij de pitten en draden. Snijd alle groenten klein en de knoflook zeer fijn. Was de kikkererwten. Zet de pompoen op met; alle gesneden groenten en knoflook, het water, de rijst, de kruiden (behalve de peterselie) en de bouillon. Breng het geheel aan de kook, roer regelmatig en voeg na 20 minuten koken de kikkererwten toe. Kook de soep, regelmatig roerend, nog 10 minuten door. Verwijder de laurierblaadjes en blender de soep glad. Voeg de rijstmelk en peterselie toe en breng de soep opnieuw aan de kook, laat de soep 5 minuten koken, onder regelmatig roeren.