Pittig zoete bonen in het veld

Een pittig zoet bonengerecht geserveerd op een bedje van spinazie.

INGREDIËNTEN

1 à 2 eetlepels olijfolie

2 grote bananen, plakjes van 1 1/2 cm dik

1/2 theelepel cayennepeper

1/2 theelepel fijn zeezout

1 rode ui, kleingesneden

2 tenen knoflook, geraspt

stukje verse gember van 1 1/2 cm, geraspt

2 1/2 dl rijstemelk

300 gram gekookte zwarte ogenbonen

300 gram zilvervliesrijst

250 gram verse spinazie

BEREIDING

Kook de rijst volgens de beschrijving en giet af. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur. Voeg de bananen en cayennepeper, zout, ui, knoflook en gember toe en bak het 2 minuten. Voeg de rijstemelk toe, breng het geheel aan de kook  en laat alles 5 minuten zacht pruttelen. Roer de bonen en rijst erdoor en verwarm het geheel nog eens 5 minuten.

SERVEREN

Verdeel de spinazie over 4 borden en schep op elk bedje van spinazie een kwart van de bonenschotel. Eventueel garneren met verse kruiden naar smaak.