Een pittig zoet bonengerecht geserveerd op een bedje van spinazie.
INGREDIËNTEN
1 à 2 eetlepels olijfolie
2 grote bananen, plakjes van 1 1/2 cm dik
1/2 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel fijn zeezout
1 rode ui, kleingesneden
2 tenen knoflook, geraspt
stukje verse gember van 1 1/2 cm, geraspt
2 1/2 dl rijstemelk
300 gram gekookte zwarte ogenbonen
300 gram zilvervliesrijst
250 gram verse spinazie
BEREIDING
Kook de rijst volgens de beschrijving en giet af. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur. Voeg de bananen en cayennepeper, zout, ui, knoflook en gember toe en bak het 2 minuten. Voeg de rijstemelk toe, breng het geheel aan de kook en laat alles 5 minuten zacht pruttelen. Roer de bonen en rijst erdoor en verwarm het geheel nog eens 5 minuten.
SERVEREN
Verdeel de spinazie over 4 borden en schep op elk bedje van spinazie een kwart van de bonenschotel. Eventueel garneren met verse kruiden naar smaak.