Eens iets anders voor op brood? Maak een combi van humus en paprikaspread.
Ingrediënten:
275 gram paprika (1 gele en 1 oranje)
125 gram kikkererwten
50 gram tahin
50 gram zonnebloempitten
50 gram ananas
1 grote teen knoflook
1/2 tl kruidenzeezout
1/2 tl kerrie
1/4 tl kurkuma
1/8 tl gemalen koriander
100 ml water
1 limoen
Bereiding:
Snijd de paprika’s, ananas en knoflook in stukjes, was de kikkererwten, doe alles in een pan, voeg de overige ingrediënten, behalve de limoen, toe. Kook het geheel 5 minuten, voeg aan het eind het sap van de limoen toe en blender het gehaal daarna tot een (korrelige) humus. Proef of meer zout of kruiden gewenst zijn. Serveren op volkoren brood of volkoren toast. Bewaar de humus in een afgesloten pot in de koelkast, minimaal 2 weken houdbaar.