Overweldigend

Vorige week kregen mijn man en ik een cadeau van onze zoon. We waren 28 jaar getrouwd en onze zoon had mij al 2 jaar horen klagen over de fotocamera die niet meer goed werkte. Et voilà…. een camera! En niet een simpel geval. Er is zoveel mee mogelijk, dat ik de 43 bladzijdes met gebruiksaanwijzingen een aantal keer zal moeten bestuderen, voor ik de camera echt mee durf te nemen op onze wandelingen n het bos. Overweldigend. Er zijn thuis al wel twee foto’s mee gemaakt, één door mijn man en één door mij. Voorlopig op de setting: superieur automatisch. De camera kiest zelf wat de goede instelling is en doet er een schepje boven op, als er nu iets mislukt dan moet je zo ongeveer een kluns zijn.

Vanochtend, toen ik de gebruiksaanwijzing weer open wilde slaan, om nog eens te bestuderen wat er allemaal mogelijk is ging er een gedachte door me heen: gewoon proberen, niet bang zijn en gewoon foto’s gaan maken. Sowieso werkt bij deze camera de functie “prullenbak” wel, de oude camera had de functie “prullenbak” al twee jaar niet meer.

En hoe zit het met je leven als christen? Als je te bang bent om fouten te maken, dan gebeurt er niks in je leven. Dan durf je geen knopen door te hakken als je voor moeilijke keuzes staat. Dan durf je niemand te vertellen over de Here Jezus. Dan durf je niemand aan te spreken op gevloek. Dan leef je in je eigen bubbel zonder iets positiefs uit te stralen naar je omgeving. Als je in geloof stappen zet, keuzes maakt, dan kan er inderdaad ook wel eens iets mis gaan, maar dat is niet erg. Zelfs als je domme fouten maakt, omdat je toch even vergeten was God om raad te vragen, dan is dat niet het einde. Zelfs als je zondigt omdat je geen weerstand kon bieden aan een bepaalde verzoeking. Als je spijt hebt, dan kan je bij God aankloppen en om vergeving vragen voor die domme fouten en voor je zonde. De functie “prullenbak” is dan beschikbaar. In Jesaja 55:6,7 staat: “Zoekt de HEERE terwijl Hij te vinden is, roep Hem aan terwijl Hij nabij is. Laat de goddeloze zijn weg verlaten, de man van ongerechtigheid zijn gedachten. Laat Hij zich bekeren tot de HEERE, dan zal Hij Zich over hem ontfermen, tot onze God want Hij vergeeft veelvuldig.” God heeft een overweldigend aanbod voor je: “Als jij met je mond belijdt dat Jezus Heer is en met je hart gelooft dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, dan zal je behouden worden.” (Romeinen 10:9)

Debora

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *