Alternatief ontbijt van volwaardige granen, gezonde vetten, gezoet met rozijnen.
Ingrediënten:
200 gr volkoren meel
1 tl wijnsteenbakpoeder
100 gr havervlokken
100 gr rozijnen
sap van 1 sinaasappel (+/- 100 ml)
50 ml olijfolie
1 tl anijszaad
1/4 tl kaneel
1/4 tl koriander
1/8 tl zeezout
Bereiding:
Verwarm de oven voor (heteluchtoven op 190 graden). Bedek een bakblik van 20×25 cm met bakpapier. Meng met de hand alle droge ingrediënten in een kom, voeg daarna de olie en geperste sinaasappel toe. Kneed het geheel tot een samenhangend, kruimelig geheel. Bedek de bakvorm met het deeg, druk het deeg aan tot het egaal de bodem bedekt. Plaats het bakblik in het midden van de oven. Bak de koek gedurende 25 à 30 minuten.