Heerlijk voor bij de High-tea, in plaats van bonbons (of ernaast). Carobe is verkrijgbaar bij reformwinkels, het is gemaakt van de peulen van de Johannesbroodboom. Dit recept levert 60 tot 80 balletjes.
Ingrediënten
300 gram gemengde noten
250 gram pindakaas (100% pindakaas van de AH of reformzaak)
125 gram agavesiroop
125 gram ahornsiroop
75 gram maisvlokken (ongezoete cornflakes bijvoorbeeld merk Ekoland)
75 gram carobepoeder
extra: 75 gram notenkruim of kokosrasp
Bereiding
Blender de noten tot kruim. Verkruimel de maisvlokken tussen je handen. Kneed alle ingrediënten in een kom tot een kleverige massa.
Vorm balletjes met een doorsnee van 2,5 cm (of groter/kleiner naar wens) en rol deze door het notenkruim of de kokosrasp.
Bewaar de balletjes in de koelkast. Op de dag van maken zijn ze heerlijk krokant.