Luchtig vegan bananenbrood

Bananenbrood (-cake) met beetje pit. Een heerlijk luchtig brood c.q. gezonde cake met piment, dat zorgt voor een verassend tintje.

Ingrediënten bananenbrood

A:

125 gram maismeel

125 gram volkoren speltmeel

2 theelepels (10 gram) zuiveringszout (bakingsoda)

1/2 theelepel piment

1/4 theelepel zeezout

B:

4 bananen (450/500 gram)

150 ml sojamelk

100 gram kokosolie

100 gram agavesiroop

1 theelepel citroensap

C:

25 gram wijnsteenbakpoeder

50 ml water

D:

150 gram gebroken walnoten

Bereiding bananenbrood

Zorg ervoor dat je 3 mengkommen hebt om mee te werken. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Roer de ingrediënten van A door elkaar in de grootste kom, zorg ervoor dat er geen klontjes zitten in het meel.

Gebruik de tweede kom voor de ingrediënten van B, blender de bananen met vloeibare kokosolie (als de kokosolie hard is, door de omgevingstemperatuur, kan je hem au bain marie opwarmen), voeg de agavesiroop en het citroensap toe en blender het geheel. Blender tenslotte de sojamelk door de bananenmoes.

Voeg B bij A en blender het geheel tot een soepel deeg.

Meng in een bakje de ingrediënten van C door elkaar. De wijnsteenbakpoeder gaat bruisen als je het water toevoegt, roer het water door de poeder tot een schuimig geheel en voeg dit papje toe aan het deeg. Blender het deeg een laatste maal.

Roer tenslotte de walnoten door het deeg en giet het deeg in een, met kokosolie ingevet en met maismeel bestrooid, bakblik van 21 cm bij 25 cm (binnenmaat). Plaats het blik in het midden van de oven en laat het brood gaar worden in +/- 35 minuten. Als je met een satéprikker in het brood prikt moet hij er bijna droog uitkomen. Bij een smaller (hoger) bakblik moet het brood iets langer garen.