Boekweit is een pseudograan, het is dus glutenvrij. De pap is heerlijk bij het ontbijt.
Ingrediënten boekweitpap:
50 gr boekweitzaden (ongemalen, ongeroosterd)
25 gr cashewnoten (ongebrand, ongezouten)
100 ml plantaardige melk
2 eetlepels rozijnen
1/8 theelepel kaneel
snufje vanillepoeder (dit is iets anders dan vanillesuiker)
vers fruit naar keuze
Bereiding boekweitpap:
Zet de boekweit de nacht van te voren in de week, zet apart daarvan ook de cashewnoten in de week. Spoel de volgende ochtend de boekweit goed af om het slijmerige laagje te verwijderen. Giet de cashewnoten af. Doe beide in de blender, voeg de plantaardige melk toe en de rozijnen, kaneel en vanille. Blender het geheel tot de gewenste consistentie, iets korrelig of juist gladder. Giet de pap in een schaaltje en serveer hem met vers fruit (bijvoorbeeld appelstukjes). Dit recept is voor 1 persoon.