Ingrediënten rauwe bloemkoolsalade
250 gram rauwe bloemkoolroosjes
100 gram wortel
50 gram hazelnoten
25 gram pompoenpitten
5 gram vers peterselieblad
Ingrediënten dressing met eismaak
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
3/4 theelepel kala malak (Indiaas zwart zout)
Bereiding bloemkoolsalade met dressing
Maal de bloemkoolroosjes fijn in de keukenmachine (tot couscousgrootte) en rasp de wortel. Doe de groenten in een schaal en roer er de klein geknipte peterselieblaadjes door. Maak een dressing van de olijfolie en het citroensap, strooi de kala malak in de dressing en roer het geheel goed doorelkaar. Meng de dressing door de salade. Hak de hazelnoten tot grof kruim. Bak de gehakte noten en pitten in een droge koekenpan tot de pitten ploffen/poppen. Serveer de noten en pitten los van de salade zodat ze niet zacht worden.