Kleurige groenten over pasta (vegan pasta)

Broccoli is supergezond maar wel wat saai als enige groente bij pasta, de gele en rode paprika maken een kleurrijk geheel van deze maaltijd.

Ingrediënten pastagroenten

500 gram broccoliroosjes

1 rode paprika

1 gele paprika

1 grote trostomaat

1 grote ui

2 tenen knoflook

3 theelepels gesneden/geknipte verse Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)

1/2 theelepel kruidenzeezout

2 eetlepels olijfolie

400 gram volkoren pasta + kookwater + 1 eetlepel olijfolie (tegen plakken) + 2 theelepels zeezout

1 eetlepel edelgistvlokken per bord

Bereiding pastagroenten

Was de groenten en snij de paprika’s, tomaat een ui in blokjes. Verdeel de broccoli in hapklare roosjes. Snij de knoflooktenen fijn of pers ze fijn. Verwarm de olijfolie in een braadpan en voeg alle groenten en de knoflook en het kruidenzout toe, verwarm het geheel 10 tot 12 minuten op een middelhoog vuur. Voeg op het laatst de verse kruiden toe aan de groenten. Serveren bij volkoren pasta die je kookt volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Strooi per bord een eetlepel edelgistvlokken over de maaltijd (of meer, naar smaak).