Een heerlijke herfstige kastanje soep met volkoren vermicelli.
Ingrediënten kastanje groentesoep
400 gr gare tamme kastanjes zonder schil (of 1 blikje kastanje puree)
500 ml plantaardige melk
1 liter groentebouillon
300 gr soepgroenten
handje losse bladselderij
50 gram gebroken volkoren spaghetti
Bereiding kastanje groentesoep
Blender de kastanjes met de plantaardige melk.
Kook ondertussen de groentebouillon met soepgroenten, bladselderij en spaghetti.
Voeg na 10 minuten de kastanje/plantaardige melk toe en breng de soep weer aan de kook.
Tip kastanjes koken
Doe de tamme kastanjes in een teil vol water en haal de drijvende kastanjes eruit, deze zijn niet meer goed. Kerf met een scherp mesje een kruis in de bolle bruine zijkant van de kastanjes. Kook de kastanjes 30 minuten. Giet de kastanjes af en pel de schillen van de kastanjes. Het kerven en schillen is zwaar werk, doe dit gezellig met zijn tweetjes en kijk uit dat je je niet snijdt!