Zoete vegan burger met Italiaanse twist. Dit recept levert 7 burgers van ruim een ons.
Ingrediënten:
170 gram geschilde rode biet (2 kleine rauwe bieten)
215 gram geschilde zoete aardappel
75 gram geschilde rode ui (2 kleine uien)
5 gram knoflook (1 grote geschilde teen)
70 gram gemengde noten
100 gram grove havermout (volkoren havervlokken)
75 ml wortelsap
70 gram tomatenpuree (klein blikje)
2 theelepels Italiaanse kruiden
1/2 theelepel zeezout
zwarte peper naar wens uit de molen (ik deed 7 “draaien”)
beetje olijfolie
Bereiding:
Zet de oven aan op 190 á 200 graden. Vet een bakpapier lichtjes in met olijfolie. Rasp alle groenten in de keukenmachine op de fijnste rasp. Maal de noten tot kruim. Voeg alles bij elkaar, ook de overige ingrediënten. Kneed het geheel goed door en laat het een half uurtje staan (de havervlokken nemen zo het vocht op). Vorm 7 burgers van ruim 100 gram, druk ze goed plat. Leg de burgers op het licht ingevette bakpapier op een rooster. Plaats het rooster midden in de oven voor 45 minuten, keer de burgers halverwege de baktijd om.