Groene hummus

Gezond smaakvol beleg voor op volkoren brood/toast of dipsaus voor rauwkost.

Ingrediënten

1 1/2 eetlepel vierge avocado olie (of extra vierge olijfolie)

2 teentjes knoflook, fijngesneden

225 gram kikkererwten (afgespoeld uit blik of zelf geweekt en gekookt)

60 gram tahin

3 eetlepels citroensap

15 gram gesneden verse peterselie

1 eetlepel gesneden jalapeño (1/2 peper)

1/2 theelepel komijnpoeder

1/2 theelepel kruidenzeezout

50 ml water (naar smaak meer of minder, voor andere consistentie)

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in de blender, maar voeg het water in beetjes toe (afhankelijk van hoe dik/dun je de hummus wilt hebben), blender het geheel tot het glad is.

Serveertip: takje peterselie voor de kleur en om afsluitend de knoflook walm een beetje te dempen.