Fruit-roggebrood

Gezond smaakvol brood, vol vezels, plantaardige eiwitten en gezonde vetten, geen beleg nodig.

Ingrediënten

100 gram volkoren roggemeel

100 gram volkoren tarwemeel

50 gram gemengde ongezouten noten

25 gram maïzena (3 eetlepels)

4 eetlepels gebroken lijnzaad + 6 eetlepels heet water

1 banaan

1 eetlepel rietsuikermelasse (= boordevol mineralen)

75 gram  gedroogde gojibessen (+ heet week water)

100 ml water

1 theelepel olijfolie (om in te vetten)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakblik in met olijfolie en bestrooi hem met meel. Week de gojibessen in het hete water (dit water gooi je weg). Week de gebroken lijnzaad in het hete water (goed als rijsmiddel). Maal de noten tot kruim in een keukenmachine.

Blender de banaan (goed als bindmiddel) en de lijnzaad met het hete water. Doe het mengsel over in een grote kom. Voeg de rietsuikermelasse toe en roer dit door de lijnzaad met banaan.  Voeg het volkoren roggemeel, de volkoren tarwemeel, het notenkruim en de maïzena toe en roer alles door elkaar. Voeg het water toe en blender het geheel goed dooreen. Roer als laatste de uitgelekte gojibessen erdoor. Doe het deeg in de ingevette bakvorm en plaats hem in het midden van de oven, bak het fruit-roggebrood gedurende  1 uur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *