Erwtensoep vegan

Ingrediënten erwtensoep:

450 gram spliterwten

450 gram selderijknol

1 prei (250 gram)

2 winterwortels (200 gram)

40 gram bladselderij

40 gram vegan groenten bouillonpoeder (van Bio today – AH)

2 liter water

Bereiding erwtensoep:

Het weken van de spliterwten kost 8 uur. Het koken van de soep kost 1 3/4 uur.

Spoel de spliterwten af en zet ze 8 uur in de week. Gooi na 8 uur het weekwater weg en kook de spliterwten in 2 liter water. Schil de selderijknol en snijd een stuk van 450 gram in blokjes (van +/- 1 bij 1 bij 1 cm). Voeg nadat de spliterwten 1 uur hebben gekookt de knolselderijblokjes en de bouillonpoeder toe. Was de prei en snijd hem in de lengte door midden. Snijd de prei in reepjes van 1 cm, schil de wortels en snijd ze in kleine blokjes van +/- 1/2 bij 1/2 bij 1/2 cm. Was de bladselderij en snijd de steeltjes ervan in kleine stukjes. Voeg de prei, wortels en selderijsteeltjes een half uur na de knolselderij toe. Knip de selderijblaadjes in stukjes en voeg ze na een kwartier ook toe. Kook de soep nog een paar minuten.