Deel 3: De grote lijn door de Bijbel

We gaven al aan dat God een duidelijke scheidslijn aangeeft en dat het een kwestie van kiezen is aan welke kant je wilt staan. Een strijd tussen goed en kwaad,  meer keuzes zijn er niet. Er bestaat geen neutraal terrein. Dit is de rode draad die door de hele Bijbel loopt. Jouw keuzes bepalen aan welke zijde jij staat en welke toekomst jij hebt. God wil dat we Hem aanroepen of aanbidden in “Geest en waarheid”, want de hoopvolle toekomst die Hij ons wil geven daar is gelukkig geen plaats voor bedrog, oorlog en ellende! Daarom Is het noodzakelijk dat wij tot erkenning van de waarheid komen om keuzes te kunnen maken.

Soms lijkt dat hard en is het moeilijk om  karaktertrekken op te geven die tegen Gods richtlijnen ingaan.  Is het geen herkenbare eigenschap dat wanneer iemand ons op verkeerde dingen wijst  we geneigd zijn een excuus te zoeken, of de schuld bij iemand anders te leggen? Durven we de waarheid onder ogen te zien, te erkennen?

Joh. 4: 23, 24 (HSV): “Maar de tijd komt en is nu, dat de ware aanbidders de Vader zullen aanbidden in geest en waarheid, want de Vader zoekt wie Hem zo aanbidden. God is Geest en wie Hem aanbidden, moeten Hem aanbidden in geest en waarheid.”

Vraag: Hoe belangrijk is voor jou waarheid? Vind je het prettig als iemand jou halve waarheden voorhoudt? Vertel jij wel eens een “leugentje om bestwil”?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *