Dadel kruidkoek

Gezonde zoete koek, om ongegeneerd van te genieten.

Ingrediënten:

200 gram dadels zonder pit

150 ml versgeperst sinaasappelsap (van 2 sinaasappels)

100 gram amandelen

100 gram volkoren havervlokken

100 gram volkoren roggemeel

100 gram maismeel

1/2 eetlepel wijnsteenbakpoeder

100 gram kokosolie

50 gram dadelstroop

50 gram agavesiroop

1 theelepel koekkruiden of speculaaskruiden

1/8 theelepel vanillepoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een bakblik van 20 bij 25 cm in met een theelepeltje kokosolie. Verwarm de kokosolie au-bain-marie.

Pers de sinaasappels. Blender de dadels en amandelen met het sinaasappelsap. Doe het mengsel in een grote kom, meng hierdoor de havervlokken, het roggemeel, het maismeel, de bakpoeder, de koekkruiden en de vanillepoeder. Voeg de dadelstroop en agavesiroop toe.  Kneed de gesmolten kokosolie door het geheel.

Doe het smeuïge deeg in het ingevette bakblik. Bak de koek 30 minuten op 190 graden in het midden van de oven.

Serveren met schoteltje, het is een koek die een beetje kruimelt.