Conferentie Geloof en wetenschap in 3 steden

Van de presentatiereeks in 3 steden over geloof en wetenschap die van 28 aug. t/m 2 sept. 2017 in Groningen, Leiden en Apeldoorn zijn gehouden, zijn de opnamen onder het kopje Bijbelstudies/videos op deze site te volgen. De lezingen waren toegankelijk, maar interessant en uitdagend genoeg voor wetenschappers, docenten, studenten en middelbare scholieren. Goede presentaties, goed onderbouwde wetenschap vanuit een Bijbels wereldbeeld door o.a.

Prof. dr. Art Chadwick uit de VS,  Prof dr. Suzie Philipps uit de VS,  Dr.Mart de Groot (Noord Ierland) Nederlandstalig, Ing. Stef Heerema (Nederlandstalig) en Ir. Ingrid Wijngaarde (Nederlandstalig).

Onderwerpen:

Art Chadwick

Het dinosaurus onderzoeksproject
20 jaar en 20.000 botten verder. Wat kunnen we leren van dit grote onderzoeksproject over dinosauriërs in de boven-Krijt periode? Wat is er met de dinosauriërs gebeurd?

Evolutietheorie, fossiele verslag en moleculaire biologie
Evolutietheorie is flexibel genoeg om bijna elke observatie een plek te geven. Maar kan het de twee grote uitdagingen aan van het fossiele verslag en de vooruitgang in de moleculaire biologie?

De Yellowstone fossiele bossen
De eenvoudige en recht-toe-recht-aan uitleg was dat de bomen op de plek waar ze gegroeid zijn door een catastrofe zijn begraven. Was het een correcte conclusie? Wat kunnen we leren van dit spannende wetenschappelijke heldendicht?

Paleocurrents en het fossiele verslag
Wat als we de kans hadden om de film van de geschiedenis van de aarde terug te draaien? Paleocurrents bieden ons een uniek kijkje in een spannend verleden.

Strijd over Schepping
Waarom is er zo een strijd over schepping? Wat zegt de Bijbel en waarom worden we met zoveel strijd tegen de schepping geconfronteerd?

Mart de Groot

Aarde – Onze Speciale Woonplaats
Als u zou kunnen kiezen waar in het Melkwegstelsel u zou willen wonen, waar zou dat zijn? Wat zijn de voorwaarden voor het ontstaan en voortbestaan van leven?

Ruimteschip Aarde – Ontdekkingsreis in het Heelal
Sterrekundige studies tonen aan dat de aarde de beste plaats is van waaruit het heelal bestudeerd kan worden. Zou daar een goede reden voor zijn?

Waarom is er een Heelal?
De Wetenschap geeft een antwoord voor hoe het heelal ontstond; maar het heeft geen antwoord voor het waarom. Is er reden en zin voor ons bestaan?

Suzie Phillips

Moleculaire Biologie als bewijs voor een Schepper  De grootste uitdaging voor het Naturalisme zijn niet de grote fossielen en tussenvormen, maar de minuscule fijnregeling die binnen in ons plaatsvindt. In deze presentatie zullen we binnen de moleculaire biologie zoeken naar bewijzen voor ontwerp en vereiste informatie om ingewikkelde functies tot stand te brengen.

Bedrogen door slechte argumenten Over het risico je geloof in God kwijt te raken door de slechte argumenten van de moderne wetenschap. Naturalisme faalt op ten minste vier punten: Oorsprong van leven; Fossiele verslag; Sedimentologie en Moleculaire biologie. In echte wetenschap zijn er meer antwoorden en meer denkkaders te onderzoeken om een hypothese te bekrachtigen.

Geloof met en zonder bewijsWat zegt de Bijbel over wetenschap? In deze presentatie zullen we onderzoeken wat de Bijbel te zeggen heeft over wetenschap en de bewijzen voor ons geloof. We zullen nadenken over de mate van bewijs die voldoende is om ons geloof te onderbouwen en we zullen naar een paar van deze bewijzen kijken.

 Stef Heerema

Zout der aarde
Over de oorsprong van de hoge zoutbergen in de Nederlandse ondergrond. Olie, aardgas en aardbevingen zijn de hedendaagse actualiteit in Nederland.

Ice ageOver het verband tussen de cataclysmische gebeurtenissen van de zondvloed en het ontstaan van een ijstijd.

Ingrid Wijngaarde

Betrouwbaarheid van de Bijbelse wereldvisie
Kan de betrouwbaarheid van de Bijbelse wereldvisie bewezen worden? Kunt u een eerlijk oordeel vellen?

Genen en grappen in de natuur
Hoeveel dieren gingen in de ark? Laten we koppen tellen.

Tijdsrekening en tijdmanagement
Alles in het leven begint en eindigt met tijdsrekening. Om ons leven te managen moeten we onze tijd managen. Hoe kunnen we dat doen?

Meer weten? http://www.conferentiegeloofenwetenschap.eu/

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *