Carobe fruitijsjes/Carobe fruitmousse

De ijsjes serveer je in een shotglaasje van 2 cl. (3 cl. tot de rand). Carobe heeft een heel eigen smaak, het wordt in gerechten als cacao vervanger gebruikt.

Ingrediënten carobe fruitijsjes/carobe fruitmousse

3 bananen (300 gram vruchtvlees)

1 1/2 avocado (300 gram vruchtvlees)

5 theelepels limoensap

20 gram carobepoeder

Bereiding carobe fruitijsjes

Blender alles tot een puree. Verdeel de puree met een theelepel over 20 plastic shotglaasjes, er gaat zo’n 30 gram in elk glaasje. Plaats de glaasjes in een afgesloten bak in de vriezer. Na een nacht zijn ze genoeg ingevroren. Bij het serveren van de mini-ijsjes een theelepeltje of advocaatlepeltje bij het shotglaasje geven, de ijsjes 10 minuten van tevoren uit de vriezer halen om iets te ontdooien.

Bereiding carobe fruitmousse

Blender alles tot een puree (mousse). Zet de mousse een paar uur in de koelkast om af te koelen. Serveer één sauslepel per persoon op een schaaltje met vers (zomer)fruit.