Boerenkool smoothies

Boerenkool is rijk aan vitamine C, chlorofyl (ontgiftend), calcium, magnesium en andere vitamines en mineralen. Een boerenkool smoothie is een goed begin van de dag. Voor je spijsvertering is het goed om niet alles in één keer achterover te klokken, maar om te kauwen op de smoothie, zo werken de enzymen uit je speeksel al in op de smoothie.

Boerenkool kokosdrink smoothie

Ingrediënten:

50 gram boerenkool

200 ml rijstdrink met kokosnoot

1 eetlepel heel lijnzaad

Bereiding:

Doe de rijstkokosdrink en boerenkool in een blender en blender het goed door elkaar. Maal het lijnzaad in een koffiemolen (of week het een nacht van te voren in een laagje rijstdrink), voeg het lijnzaad onmiddellijk na het malen toe aan de boerenkool smoothie en blender het nog even kort.

Boerenkool amandel smoothie

Ingrediënten:

50 gram boerenkool

200 ml wortelsap (bijv. van Zonnatura)

20 gram amandelen (ongebrand, ongezouten)

1 eetlepel lijnzaad

Bereiding:

Doe de wortelsap, amandelen en boerenkool in een blender en blender het goed door elkaar. Maal het lijnzaad in een koffiemolen (of week het een nacht van te voren in een laagje rijstdrank), voeg de lijnzaad onmiddellijk na het malen toe aan de smoothie en blender het nog even kort.

Boerenkool paranoten smoothie

Een smoothie met paranoten. Paranoten bevatten veel selenium, selenium speelt een belangrijke rol in de bestrijding van bacteriële en virale infecties. Een paar paranoten per dag leveren al genoeg selenium om in je selenium behoefte te voorzien.

Ingrediënten:

50 gram boerenkool

200 ml rode bietensap (bijv. van Zonnatura)

20 gram havermout

3 paranoten (ongebrand, ongezouten)

Bereiding:

Doe de bietensap, boerenkool, havermout en paranoten in de blender en blender het geheel goed door elkaar.

Paranoten zijn een bron van selenium; selenium heeft een beschermend effect, het ondersteunt het immuunsysteem, maar je moet er niet te veel van binnen krijgen. Dus hoe lekker je een boerenkool smoothie met paranoten erdoor ook vindt, neem deze variant niet elke dag.