Pannenkoeken zonder eieren en melk maar met de echte pannenkoek beleving!
Ingrediënten boekweitpannenkoekjes met banaan
400 ml sojamelk (ongezoet)
100 gr boekweitemeel
2 bananen
1 el kokosolie
1/4 tl zeezout
kokosolie voor bakken (1/4 tl per pannenkoek)
Bereiding boekweitpannenkoekjes met banaan
Pureer de banaan in de blender samen met de kokosolie en de helft van de sojamelk. Zeef het boekweitmeel. Meng het meel met de helft van de sojamelk en het zout met de mixer. Voeg de bananenpuree toe en mix het goed door elkaar. Verwarm de pan voor met een kwart theelepel kokosolie, smeer de olie over de hele bodem uit met een siliconen kwastje. Laat één sauslepel beslag in de pan lopen voor een flensje of twee sauslepels voor een pannenkoek en draai de pan zo dat de bodem bedekt is met het beslag. Bak de pannenkoek op een zacht vuur voor ongeveer 5 minuten (flensje 3 minuten) de pannenkoek moet droog zijn aan de bovenkant en bruin kleuren aan de randen. Keer de pannenkoek om en bak hem nog 2 minuten. Het beslag is genoeg voor 7 pannenkoeken of 14 flensjes.