Bijbelse Profetieën Onthuld – Aflevering 8: De redding

Mocht de Nederlandse ondertiteling niet direct bij de video komen te staan kunt u via het tandwiel en dan naar ondertiteling te gaan Nederlands/Dutch kiezen.
Vervolgens komt de ondertiteling erbij te staan.

Lijkt het alsof de wereld uit de hand loopt? Heb je ooit het gevoel dat het einde van de wereld nadert? Het goede nieuws is dat je, te midden van alle chaos, erop kunt vertrouwen dat God een persoonlijk reddingsplan heeft. Dit plan is niets anders dan de wederkomst van Jezus Christus! Waarom moeten we leren hoe de wederkomst van Jezus eruit zal zien? Ongeveer 2000 jaar geleden waren de mensen van Jeruzalem verbluft en onvoorbereid achtergelaten omdat de eerste komst van Jezus niet voldeed aan hun verwachtingen. In plaats van als een glorieuze overwinnaar te komen, kwam Jezus gedwee als een kleine baby, geboren in een arm gezin. In tegenstelling tot de eerste komst van Jezus hoef je niet te wachten om het nieuws van Zijn tweede komst te horen – het zal onmogelijk zijn om te missen! Maar hoewel Jezus’ wederkomst zichtbaar voor elk oog en hoorbaar voor elk oor zal zijn, maakt het een groot verschil om te weten hoe Hij zal terugkeren. De Bijbel verklaart dat bij de wederkomst van Jezus “. . . elk oog Hem zal zien. . . ” (Openbaring 1: 7). Zijn tweede komst zal geen mysterieuze gebeurtenis zijn in een woestijn of een geheime opname. Hoewel sommigen zeggen dat de wederkomst van Jezus een geheim zal zijn, heeft de Bijbel ons eigenlijk van tevoren gewaarschuwd voor de gedachte. In Lucas 17:23 vertelt Jezus ons dat mensen op een dag vals zullen zeggen “. . . ‘Kijk hier!’ Of ‘Kijk daar!’. . . ”, Maar we moeten ze niet volgen. Dit komt omdat elke persoon die beweert de tweede komst van Jezus te vervullen, maar privé ontmoet met een groep of een individu, slechts een nabootsing is. Zoals bliksem zichtbaar is vanuit alle hoeken aan de hemel, zo zal Zijn komst zichtbaar zijn vanuit alle richtingen (Lucas 17:24). En verwacht ook niet dat Jezus door de straten van New York of Tokio loopt. Als Jezus terugkeert, zal de rechtvaardige “. . . Hem in de lucht ontmoeten.” (1 Thessalonicenzen 4:17)! Ten slotte herinnert Jezus ons eraan dat we altijd voorbereid moeten zijn, omdat niemand de exacte tijd van Zijn komst weet (Mattheüs 24:36). De wederkomst van Jezus zal het hoogtepunt zijn van de geschiedenis van de aarde. Hij zal zijn volgelingen redden van dood, pijn en ziekte (1 Korintiërs 15: 51-52). Vandaag is de dag om ervoor te kiezen om Hem te volgen, want “. . . nu is de dag van verlossing. ” (2 Korintiërs 6: 2). Je eeuwige bestemming hangt af van de keuzes die je maakt. In Johannes 14: 2, 3 beloofde Jezus: “In het huis van mijn Vader zijn veel kamers; zou ik anders gezegd hebben dat ik een plaats voor jullie gereed zal maken? Wanneer ik een plaats voor jullie gereedgemaakt heb, kom ik terug. Dan zal ik jullie met me meenemen, en dan zullen jullie zijn waar ik ben.”
MB012QDBU9GAXX7

4 Reacties

 1. Elke

  Goedemorgen

  graag zou ik een vraag aan jullie stellen. Hoe komt het dat er in zoveel kerken deze waarheid van eindtijdprofetie, opname, en duizendjarig rijk nooit behandeld word? Is de kerk in slaap ? En als ze de regering ook aanprijzen van die hebben het beste met ons voor en volgen als een kudde makke schapen alle maatregelen op zoals niet zingen in de kerk, mondkapjes, anderhalve meter afstand zo weinig mogelijk mensen tegelijk. Spreken van grote Pandemie .Digitale bijeenkomsten enz. vaccinatie zien als middel door God aan ons gegeven.
  Dit is toch gewoon misleiding van de satan?

  Antwoord
  • Redactie

   Zoals u al opmerkt is Gods tegenstander, satan, het drukst bezig de mensen te misleiden die de christelijke kerken bezoeken. Dit is wat Jezus heeft voorzegt in Openbaring 12: 15-17. De vrouw staat symbool voor de gemeente van God. Water uit de bek van de slang kan gezien worden als de misleidende gedachten, verkondigen of uitleg. Immers Jezus zegt ik ben het levende water (Joh. 4: 10,11. Al de woorden die uit de mond van Jezus komen zijn waarheid en leiden ten leven. Als water uit de bek van de slang komt zal het niet zuiver zijn, er op lijken maar met leugen vermengd. Dit is niet nieuw, want in het paradijs kwam satan het eerste mensenpaar tegemoet, met een halve waarheid.

   Ook in Jezus tijd was dit het geval. Een groot deel van de geestelijke leiders zonden vijandig tegenover Jezus; weg met Hem, kruisig Hem. Satan is er altijd op uit de mensen te misleiden.
   Het volgen van Jezus houdt in dat we Gods Woord, de Bijbel serieus nemen, als waarheid.
   In het aannemen van het Woord liggen belangrijke beloften: “De waarheid zal u vrijmaken”
   (Joh.8:32, Joh. 17:17) Jezus belooft de Heilige Geest ( Joh. 16:13) die ons zal leiden tot de volle waarheid. Vele dwalingen die uit de middeleeuwen stammen worden nog steeds als waar aangenomen. De reformatie heeft wel een aantal dwalingen aan het licht gebracht, maar de hervorming is inderdaad, zoals u aanhaalt, ingedut. Gods tegenstander echter niet, hij is meer actief dan ooit. Jezus noemt hem een leugenaar vanaf het begin. In Math. 24: 4 en vs 24 waarschuwt Jezus voor de misleidingen in de eindtijd.

   Helaas hebben velen oppervlakkige of geheel geen kennis meer van de Bijbel. In Hosea 4:6 (NBG) wordt er gesproken dat Gods volk ten onder gaat door gebrek aan kennis. Maar ook als we het Woord kennen, dan blijft de keuze aan ieder mens; wil hij/zij het Woord aannemen en ernaar handelen. Aannemen in gelooft houdt dikwijls verandering in, verandering in gedachten en ernaar handelen. Dat is wat God wil doen in ons leven; “ Ik zal Mijn wetten in hun verstand geven en Ik zal die in hun hart schrijven. Ik zal hun tot een God zijn, en zij zullen Mij tot een volk zijn.” (Hebr. 8:10) Gods wetten worden veelal gezien als je mag niet, je moet…. , maar door het kennen van God en Jezus kunnen we zien dat dit het principe van de liefde is. Tenslotte de mooie belofte in Joh. 14:21 (HSV) Wie Mijn geboden heeft en die in acht neemt, die is het die Mij liefheeft, hem zal Mijn Vader liefhebben; en Ik zal hem liefhebben en Mijzelf aan hem openbaren.

   Antwoord
 2. Elly

  Gaat die serie van cami outman nog verder dan 8 videoś? Zei heeft het over een vervolg de Verwoesting. Maar ik kan deze video niet vinden.

  Ook mis ik in die laatste video wanneer de laatste verdrukking zal plaatsvinden. Zij heeft het over de wederkomst en de opname en dan zegt ze dat de ongelovigen dan zullen sterven.

  Antwoord
  • Redactie

   De serie van Cami Oetman gaat zeker nog vervolgd worden. Op dit moment is de persoon die alle
   inloggegevens heeft onbereikbaar. Maar wij Blijven ons best doen dit probleem op te lossen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *