Appel anijs cake

Deze cake is gezoet met oerzoet, dit is ingedroogd en vermalen ongeraffineerd suikerriet sap, alle mineralen zijn dus behouden.

Ingrediënten appel anijs cake

100 gram volkoren meel

100 gram maismeel (+ evt. 25 gram) +  1/2 eetlepel voor bakblik

125 gram oerzoet

15 gram maïzena

10 gram wijnsteenbakpoeder

1/4 theelepel gemalen koriander

1/2 theelepel anijszaad

1/8 theelepel zeezout

50 gram kokosolie + 1 theelepel voor bakblik

150 ml rijstemelk

150 gram geraspte appel (bijvoorbeeld 2 elstar appeltjes)

Bereiding appel anijs cake

Roer alle droge ingrediënten door elkaar. Verwarm de kokosolie au bain marie, roer de olie met de rijstemelk zorgvuldig door het meel. Roer als laatste de geraspte appel door het deeg. Als het deeg te nat lijkt door het vocht van de appel kan er nog 25 gram maismeel toegevoegd worden. Vet een springvorm, van 17 cm doorsnee, in met kokosolie en strooi er maismeel over. Vul de vorm met het deeg en plaats het blik in het midden van een voorverwarmde oven. Bak de cake gedurende 45 minuten op 180 graden Celsius. Eventueel de laatste 10 à 15 minuten aluminiumfolie over de cake leggen, als de cake anders te donker wordt. De cake is klaar als je een saté prikker erin prikt en deze er bijna droog uitkomt.