Vol vezels, vitamine A en B en mineralen als kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer en selenium, met gezonde vetten.
Ingrediënten
100 gram havermout
100 gram volkorenmeel
50 gram kokosrasp
50 gram gemengde noten
150 gram gedroogde, gewelde ongezwavelde abrikozen
snufje zout
200 ml water
50 gram kokosolie
(genoeg voor 25 koekjes)
Bereiding
Wel de abrikozen gedurende een half uur in de 200 ml water, dit water niet weggooien. Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de havermout, het volkorenmeel en de kokosrasp in een kom. Voeg het snufje zout toe. Maal de noten tot kruim in een keukenmachine, doe het kruim ook in de kom. Maal de abrikozen met het water in de keukenmachine tot een smeuïge massa, voeg dit toe aan de overige ingrediënten. Neem 50 gram kokosolie, voeg dit toe en kneed alles goed dooreen (eventueel de kokosolie eerst smelten). Bedek een bakblik met bakpapier en druk het deeg plat in het blik. Bak de koek 20 minuten in het midden van de oven. De eerste dagen proef je een subtiele abrikoossmaak en kokos, na een paar dagen komt de kokossmaak meer naar voren.