Ingrediënten aardappel/groenten ovenschotel:
600 gram aardappels
300 gram witte kool
200 gram prei
150 gram rode punt paprika’s (2 stuks)
2 eetlepel edel gistvlokken
1 eetlepel olijfolie
Ingrediënten vega/vegan saus ovenschotel:
1 ui
1 gele paprika
2 tenen knoflook
100 ml. sojamelk
2oo ml. soja cuisine (1 pakje)
1 theelepel zeezout
3 eetlepel maïzena
Bereiding aardappel/groenten ovenschotel:
Vet een ovenschotel in met de olijfolie. Boen de aardappels schoon en snijd ze in plakken van 1/2 cm. dikte, leg ze in 2 lagen in de ovenschotel, strooi er 1 eetlepel edel gistvlokken overheen. Snijdt de groenten klein en verdeel ze over de aardappels, strooi hier ook 1 eetlepel edel gistvlokken over.
Bereiding vega/vegan saus ovenschotel:
Snijdt de ui, paprika en knoflook klein en stoof ze enkele minuten in een paar eetlepels water. Blender de groenten met de sojamelk en sojacuisine en het zout en de maïzena tot een gladde saus.
Giet de saus over de ovenschotel en zet de ovenschotel 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven, op 180 graden. Eventueel de laatste 15 minuten bedekken met aluminiumfolie om aanbranden te voorkomen.